Vidan tarina

‘PR’ Dunkel’s Penny ”Vida”
Syntymäaika: 18.8.2018
Emä: ”Poppy”
Isä: ”Spendor”
Kasvattaja: Toy Fox Terrier Kennel, Jonna ja Paul Dunkel

Omistajan kertomana:

Vida on pennusta asti ollut todella energinen ja kovapäinen. Vida rakastaa ihmisiä, vauvasta vaariin. Vieraista koirista Vida ei niinkään välitä, koska hänellä on ollut oma ryhmä hau pienestä pitäen.

Vida on kova vahtimaan omaa pihaansa ja juoksee ensimmäisenä haukkuen ovelle, jos joku tulee. Vielä isomman metelin hän nostaa, jos joku erehtyy soittamaan ovikelloa, koska silloin yleensä tulija ei ole kukaan tuttu. Vidalla on vahtimiseen ja leikkimiseen ihan omat haukkuäänensä, koska pitäähän silloin olla uskottavan kuuloinen kun on mahdollisia tunkeilijoita. Vaikka Vida haukkuukin tulijoille, hän on vieraiden kanssa heti parhaat ystävät – oli entuudestaan tuttu tai ei. Jos mahdollista, niin syliin pitää änkeä ja nuolla naama kauttaaltaan.

Vida on todella perso ruualle ja nopea oppimaan, joten hänelle on ollut helppo opettaa paljon temppuja. Omaksi iloksi ollaan harrastettu agilityä ja myös tokon alkeita sekä kotoa löytyy dobo-pallo, jota Vida rakastaa. Vida on muutenkin pallohullu ja kaikki vinkuvat lelut on ihan parhaita. Pyykkikoneesta sukkien varastaminen on myös nastaa, koska tietää sen olevan kiellettyä.

Vida on äänekäs, mutta todella valloittava persoona. Hän toimii loistavasti myös herätyskellona, sillä jos omaan herätykseen ei reagoi, niin hän yleensä tulee nuolaisemaan naamasta tai makaa rinnan päällä ja tuijottaa.

Vida on onneksi muuten pysynyt terveenä, mutta hänellä on perinnöllinen sairaus varvasanomalia tai ”high toe”.
Häneltä puuttuu etutassuistaan uloimmista varpaista kämmenluut. Varvasanomalia altistaa vakavalle nivelrikolle, mutta Vidalla ei onneksi ainakaan vielä kuvissa havaittu nivelrikkomuutoksia. Sairauden takia agility on jäänyt hieman vähemmälle, sillä Vidan etutassujen asento ei ole ideaali noiden puuttuvien kämmenluiden takia ja painoa tulee normaalia enemmän etutassuille.