Polan tarina

‘PR’ Dunkel’s Paola ”Pola”
Syntymäaika: 18.8.2018
Emä: ”Poppy”
Isä: “Spendor”
Kasvattaja: Toy Fox Terrier Kennel, Jonna ja Paul Dunkel

Omistajan kertomana:

Arki lähti uuden perheenjäsenen kanssa hienosti käyntiin, mutta puolen vuoden iässä aloin ihmetellä, miten Pola roikottaa toista jalkaansa alhaalla, kun makoilee nojatuolin selkänojalla.

Paria viikkoa myöhemmin Pola alkoi ontua toista takajalkaansa. Menimme paikalliselle eläinlääkäriasemalle, jossa jalka tutkittiin ja kuvattiin. Varovainen diagnoosi oli Leg Perthes, perinnöllinen sairaus, jossa reisiluun pää menee verenkierron häiriön takia kuolioon. Kyseinen lääkäriasema ei pystynyt tässä tapauksessa auttamaan meitä enempää, joten vaihdoimme toiseen lääkäriasemaan. Täällä diagnoosi varmistui. Vaihtoehtoina reisiluun katkaisu (jolloin jalka on pelkkien lihasten varassa) tai lonkkaproteesi.

En kestänyt katsoa ontuvaa koiraa yhtään pidempään kuin oli pakko, vaan varasin leikkausajan lääkärille.

Itse leikkaus maksoi 4500€ ja siihen liittyvine käynteineen hintalapuksi tuli noin 5500€. Seitsemän kuukauden aikana rahaa kului siis koiran hankintahinta huomioiden 7350€.

Pola toipui leikkauksesta hyvin, vaikka ensimmäisinä vuorokausina näytti siltä että noinkohan selviää ollenkaan. Toipuminen ja karvojen kasvattelu vei viikkoja, mutta nyt kolmevuotiaana Pola elää suunnilleen normaalia elämää. Toki aina on mielessä se, että titaanilonkka ei ehkä kestä hurjimpia leikkejä ja se että, esim. suussa oleva tulehdus saattaa päätyä proteesiin, joka onkin sitten taas vakavampi juttu. Joskus tulevaisuudessa on edessä myös yksi tai kaksi polvileikkausta, koska tutkimuksissa kävi ilmi, että polvetkaan eivät ole aivan kunnossa.

Tällä hetkellä Pola on iloinen ja voi onneksi hyvin.

Pola on kova vahtimaan, riittää pienikin kolaus niin heti ilmoitetaan ja juostaan ovelle.
Pola on pallohullu ja tulee hakemaan palloleikkeihin pari kertaa päivässä. Välillä pallo pitää ottaa jopa pois. Sukkien varastaminen pyykkikorista on kuitenkin Polan mielestä parasta.