Chili

(kuvat tulee myöhemmin)

Chili (Senefi’s Inky Cayanne 9.3.2009) muutti meille vuonna 2009 Helsingistä, Emma Mussalolta. Chili tuli alunperin sijoitukseen, mutta pentusuunnitelmat tyssäsi vakavaan kohtutulehdukseen ja näin kohdunpoistoon.

Chili oli maailman kuuliaisin ja miellyttämishaluisin koira, johon olen törmännyt. Myös erittäin koira- ja ihmisläheinen, joka rakasti herkuttelua.

Nuorempana tyttönä käytiin hänen kanssaan AKT- tapahtumissa missä testattiin viehejuoksua, taakanvetoa ja näyttelyitäkin muutamasti. Chili tykkäsi nuorempana kovasti myös agilitystä.

Chilillä puhkesi 2-vuotiaana paha siitepölyallergia, joka saatiin kuriin joka keväisellä Apoquel- kuurilla. Kuuria Chili söi aina maaliskuusta heinäkuuhun. Chilillä oli myös ruoka-aineallergioita, jotka pysyivät oikealla ruokavaliolla kurissa.

13,5-vuotiaana Chili oli jo lähes kuuro ja kaihikin vaivasi, mutta virkeä ja leikkisä vanha rouva loppuun asti kunhan sai tarpeeksi usein ottaa lämpöisen peiton päällä torkkuja. Valitettavasti tämä ihana muori on nyt siirtynyt ajasta ikuisuuteen 🤍

Teksti Dalla Hankala